Week van de Implementatie

Week van de Implementatie

Week van de Implementatie 2023

Een week lang de focus op implementatie met allerlei activiteiten die implementatie experts organiseren voor collega’s en iedereen die werkt aan of geïnteresseerd is in implementatie.
Een kans om weer collega’s uit heel Nederland te zien en te spreken, ook al gebeurt het meeste via het beeldscherm. Maar dit jaar zijn er gelukkig ook weer een aantal fysieke bijeenkomsten.

Hieronder lees je het programma. Sommige bijeenkomsten hebben een eigen aanmeldformulier, zie de links hieronder. Voor de anderen kun je je aanmelden via info@nlimplementatie.nl.


Maandag 23 januari

10.00 – 12.00 uur: webinar The Basics of Implementation Science, Bethany Hipple Walters, Trimbos
Meld je aan via info@nlimplementatie.nl.
 
14.30 – 16.00 uur: webinar Spreken met impact door Marije Westra, Nimue Smit en Madelon Rooseboom, Zorginstituut
Hoe krijg je anderen in beweging met jouw verhaal en ideeën? Tijdens deze sessie gaan we aan de slag met ‘Spreken met impact’. We geven je praktische adviezen en helpen je met jouw concrete verhaal zodat je overtuigend je volgende gesprek in gaat!
Meld je aan via info@nlimplementatie.nl.

Dinsdag 24 januari

13.00 – 16.00 uur: sessie/online Implementatieprobleem? Vraag het ZonMw!
Zoek je steun bij een implementatievraagstuk? Wil je advies over het schrijven van een projectvoorstel of implementatieplan? De ZonMw implementatie specialisten staan voor je klaar. Live ontmoeting bij ZonMw in Den Haag of doe online mee. De sessie is volgeboekt maar meekijken via Zoom is wel mogelijk.

Woensdag 25 januari

11.30 – 13.30 uur: online implementatiespel Nu Niet Zwanger door Ernst-Jan Wind en Carian van der Sman van Impulsor.health.
De visie van het landelijke programma Nu Niet Zwanger (NNZ) is dat een zwangerschap voor iedereen een bewuste keuze moet kunnen zijn – niet iets wat je overvalt en waar je maar mee moet zien om te gaan. NNZ biedt hulpverleners concrete middelen om hun cliënten (vrouw én man) in een open en eerlijk gesprek te laten nadenken over hun kinderwens, seksualiteit en anticonceptie.
Aanmelden via het inschrijfformulier.

13.00 – 16.00 uur: NIC meetup LET OP: deze sessie wordt uitgesteld naar 21 februari 14.00; meer informatie volgt spoedig
Presentatie NIC strategie 2022-2024, discussie met leden over hun behoeften/wensen.
Keynote: Regionale Zorgtransformatie: Een Uiterst Sociale Kwestie door Wouter Keijser, zorgtransformatie-architect en facilitator van cultuurverandering binnen en tussen zorgorganisaties. Keijser richtte zich afgelopen jaren op de ontwikkeling van best practices op het gebied van (e-health ondersteunde) regionale netwerksamenwerking.
Meld je aan via info@nlimplementatie.nl.

Donderdag 26 januari

09.30 – 11.00 uur: online sessie Leren van elkaars implementatieuitdagingen en -ideeën
Door het Amsterdam Centre for Implementation Science (AmsCIS)
In deze sessie krijgen implementatieonderzoekers en -peers een platform om hun implementatie-uitdagingen op het gebied van onderzoek en/of praktijk te delen en elkaar te ondersteunen en inspireren door creatieve, out-of-the-box ideeën en oplossingen.
Aanmelden via het inschrijfformulier.

10.00 – 11.30 uur: webinar Implementeren van zorgtechnologie/eHealth; waar moet je op letten?
Door Academy het Dorp, Odile Smeets
Bij het implementeren van e-health zijn veel reguliere implementatie uitgangspunten en modellen bruikbaar. Toch vraagt het implementeren van zorgtechnologie ook nét weer wat anders. Academy het Dorp deelt in dit webinar de lessons learned hierover in de langdurende gehandicapten- en ouderenzorg. Voor iedereen die met implementatie van e-health aan de slag is of wil.
Aanmelden via de website van Academy Het Dorp.
 
13.00 – 16.30 uur: sessie/online Spreekuur Zorg voor Innoveren ZonMw, Den Haag en online via Zoom.
Meld je aan via info@nlimplementatie.nl.

Vrijdag 27 januari

09.30 – 17.30 uur: sessie Symposium Implementatie Sport en bewegen, PSV stadium Eindhoven
Dit symposium staat in het teken van de implementatie van beweeginterventies in verschillende sectoren, waaronder basisonderwijs, topsport, zorg en preventie. Ga in workshops aan de slag met thema’s zoals contextanalyse, strategieën, stakeholderanalyse en evaluatie binnen implementatie-onderzoek.
Meer informatie en aanmelden via de website van ZonMw.

Terugblik 2022

Bekijk een verslag van de Week van de Implementatie 2022 met links naar de presentaties.