Over ons

Over ons Maaike Media 6 februari 2020
Over ons
Wij zijn een dynamisch lerend implementatienetwerk en ontmoetingsplek voor implementatieprofessionals in zorg en welzijn in Nederland.

Ons doel is het versterken van het implementatievermogen en de implementatie-infrastructuur in de zorg, preventie en welzijn. Zodat  bewezen interventies, technologische – en procesinnovaties sneller en beter ingebed worden in de praktijk en cliënten/patiënten kunnen rekenen op de best mogelijke zorg.

 

european
Over-Ons-P-2048x1365-1-1
Lerend implementatienetwerk

Wij willen als vereniging de komende jaren groeien tot een breed gedragen, dynamisch lerend implementatienetwerk voor de zorg, preventie en welzijn. 

Onze activiteiten richten zich op praktijk, beleid, onderwijs en onderzoek. Dit doen we door het ontwikkelen en doen benutten van implementatiekennis en -kunde in Nederland, waardoor bewezen effectieve interventies en innovaties sneller en beter ingebed raken in het dagelijkse werk en cliënten/patiënten kunnen rekenen op de best mogelijke zorg.

Geen nieuwe structuren, maar verbinden wat er al is

Wij bieden ondersteuning bij het oplossen van implementatievraagstukken in de zorg- en welzijnssector. We stimuleren organisaties en personen die bezig zijn met implementatie om gebruik te maken van actuele kennis en expertise. We bevorderen nieuwe ontwikkelingen en stimuleren de doorontwikkeling van bestaande kennis en kunde. Op deze manier nemen we de regie in een gebied waar coördinatie vaak ontbreekt. Ons doel is om bestaande bronnen uit de praktijk, beleid, onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden, zonder nieuwe organisatiestructuren op te zetten.

Stuurgroep

Het NIC-initiatief is in 2014 gestart door een aantal enthousiaste organisaties om bewustwording over het belang van effectief implementeren te stimuleren. Inmiddels wordt het initiatief geleid door een deskundige stuurgroep vanuit verschillende organisaties en zijn we een vereniging in wording.

De stuurgroep bestaat uit:
Vereniging NIC

Elke professional die aantoonbaar werkzaam is als implementatiedeskundige kan lid worden van de vereniging NIC (i.o.). Ook implementatiedeskundigen in opleiding zijn van harte welkom om lid te worden van de vereniging NIC.

Werkgroepen

Er is al veel kennis en kunde over implementeren. Kennis en kunde die we samen met het veld bij elkaar willen brengen en uit willen bouwen. Dat doen we in onze werkgroepen.

Heb je een vraag, ideeën of tips?
Laat het ons weten via het formulier