Terugblik symposium ‘Knowing HOW: 25 Years of Implementation Science and Practice’ Sjors Kaufmann 1 december 2023

Terugblik symposium ‘Knowing HOW: 25 Years of Implementation Science and Practice’

Blog

ZonMw viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. In die 25 jaar heeft de organisatie veel implementatiekennis- en kunde opgebouwd. Op 26 oktober jl. vond een jubileumsymposium plaats om daarbij stil te staan en vooral ook gezamenlijk vooruit te kijken.

Het NIC was uiteraard ruimschoots vertegenwoordigd op dit symposium. Femke van Nassau en Barbara van der Linden, beiden lid van de NIC stuurgroep, verzorgden ieder een parallel sessie. En daarnaast was er ook een informatiestand van het NIC aanwezig waar aanwezigen terecht konden voor meer informatie.

Het evenement benadrukte het belang van implementatie in de gezondheidszorg, met inspirerende sprekers, interactieve workshops en een focus op de toekomst. Van de oproep om niet-passende zorg te stoppen tot verrassende ijsbrekers en serieuze discussies over kennisgebruik, het congres straalde plezier en passie uit voor effectieve implementatie in de praktijk.

Een uitgebreid verslag van deze feestelijke dag, inclusief video’s van alle presentaties, is te vinden op de website van ZonMw.