Categorieën
Geen categorie

NIC Week van de implementatie 2023: succesvol en plezierig

NIC Week van de implementatie 2023: succesvol en plezierig

Van 23 tot en met 27 januari 2023 organiseerde het NIC traditiegetrouw de Week van de Implementatie. De NIC website vormde het platform waarop een 8-tal bijeenkomsten waren aangekondigd waaraan iedereen die in implementatie geïnteresseerd is mee kon doen. De meeste vonden online plaats met rond 30 deelnemers; twee uitschieters hadden meer dan 100 aanmeldingen. Dat waren: een >webinar Implementeren van zorgtechnologie/eHealth; waar moet je op letten? door Academy het Dorp en een live >symposium van het Implementatie netwerk sport en bewegen met zelfs 120 deelnemers.

De week startte met een >webinar over de basisbegrippen van Implementation Science uitgelegd door Bethany Hipple Walters van Trimbos. ‘s Middags was er een >interactieve sessie over hoe mensen te overtuigen een interventie te implementeren, verzorgd door het Zorginstituut. Op dinsdag was het >ZonMw implementatie spreekuur waarin ZonMw implementatiespecialisten consultatiegesprekken voerden met 20 deelnemers over hun implementatieproblemen. Er was nog een online >implementatiespel over bewust zwanger worden en er waren spreekuren van het >Amsterdam Centre for Implementation Science en van >Zorg voor Innoveren.

Het was een afwisselende week waaraan met veel belangstelling en plezier door veel enthousiaste implementatiecollega’s werd deelgenomen.

Bekijk het >programma met links naar verslagen en presentaties.