Categorieën
Geen categorie

European Implementation Event 2023: save the date!

European Implementation Event 2023: save the date!

Het tweede European Implementation Event vind plaats op 8 en 9 juni 2023. Plaats van handeling is Basel, Zwitserland. Het Zwitserse Impact netwerk treedt op als host en organiseert dit evenement samen met de European Implementation Collaborative (EIC).

Na een succesvolle – maar helaas door Corona noodgedwongen online gehouden – EIE in 2021 kunnen we vooralsnog komend jaar weer internationale implementatiecollega’s ontmoeten tijdens een tweedaagse bijeenkomst.

De registratie is onlangs geopend en tot 1 januari 2023 geldt een zogeheten Night Owl tarief, dat bijna de helft van de prijs scheelt. Daarna is er nog een Early Bird dat geldt tot 15 maart 2023. Pas als je daarna registreert, betaal je het volle tarief.

De call for abstracts is inmiddels open. Tot 31 januari 2023 kun je inschrijven voor een presentatie, symposium, debat of poster. Voor early career collega’s is er een wedstrijd voor een keynote georganiseerd.

Alles over het European Implementation Event 2023 vind je op de website van EIC.

Vragen aan Cecilie Varsi, voorzitter van de EIC

Over welke plannen voor het EIE ben je als EIC-voorzitter enthousiast?

Dat de EIE een breed en gevarieerd programma presenteert dat de praktijk van en onderzoek naar implementatie uit heel Europa en daarbuiten toont. Dat deelnemers in creatieve sessies ervaringen kunnen delen. Er zijn diverse sprekers met multidisciplinaire achtergronden die reflectie en discussie willen aangaan. Een hoogtepunt is een programma gericht op implementatieprofessionals aan het begin van hun carrière. We hopen dat dit zal leiden tot samenwerking en vriendschappen en een platform kan zijn voor contact tussen junioren en meer ervaren professionals.

Waarom moeten mensen de moeite nemen naar Basel te reizen?

Het is even geleden dat de Europese implementatie-community elkaar kon ontmoeten; dit is de eerste keer dat het ‘live’ kan. Na het online EIE van 2021 kunnen we elkaar weer ontmoeten voor diepgaander contact en het delen van ervaringen. Het EIE vind op twee plaatsen in de prachtige stad Basel plaats, op een donderdag en vrijdag. Een mooie gelegenheid om ook de bezienswaardigheden te bezoeken en een weekend te blijven.

Waarop verheug je je het meest?

De updates over implementatieprojecten en -initiatieven die ik al een paar jaar volg zonder dat we elkaar konden treffen. Ik vind het belangrijk om mensen persoonlijk te ontmoeten, om bij te praten en nieuwe te leren kennen.

Waarom is online deelname niet mogelijk?

We denken dat veel mensen online evenementen zat zijn en weer persoonlijke ontmoetingen willen. Daarom zetten wij in op een sociaal evenement dat nieuwe energie kan geven, dat waardevoller kan zijn. Vanzelfsprekend houden we de Covid-19 situatie in de gaten om alles veilig te houden. We hopen iedereen in juni 2023 in Basel te ontmoeten!