Categorieën
Geen categorie

ZonMw biedt regeling voor implementatie-opleiding

ZonMw biedt regeling voor implementatie-opleiding

Om te zorgen dat nieuwe kennis en innovaties hun weg vinden naar de zorgpraktijk, is nadrukkelijke aandacht voor de implementatie ervan noodzakelijk. Steeds vaker wordt een beroep gedaan op professionals die verstand hebben van implementatie en hoe die succesvol te laten verlopen. Helaas blijft de capaciteit van goed opgeleide, deskundige implementatie-professionals nog achter. Daarom komt ZonMw met de mogelijkheid voor een subsidie voor een opleiding tot Implementatie Fellow.

ZonMw wil de pool van implementatie-experts vergroten en biedt een persoonsgebonden subsidie voor een opleiding tot Implementatie Fellow. Deze opleiding duurt 1,5 jaar en bestaat uit een opleidingsprogramma, intervisie, coaching en werken aan een casus. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet je HBO of WO opgeleid zijn, werken in de zorg, bij een beroepsvereniging of in het publieke gezondheidsdomein en 1 tot 2 dagen per week beschikbaar zijn.

De opleiding biedt de kans om theoretische en praktische kennis op te doen en uiteindelijk te voldoen aan het internationaal erkende functieprofiel van Implementation Science Practitioner. Doel is dat je als Implementatie Fellow blijvend gaat functioneren als bruggenbouwer tussen onderzoek en praktijk en als ambassadeur voor implementatie in Nederland.

Deadline en meer informatie

De deadline voor indiening is 4 oktober 2022. Lees hier meer over de Implementatie Fellow-opleiding en de voorwaarden.

Als je nog meer wilt weten, neem dan contact op met Tamara de Jonge via doelmatigheidsonderzoek@zonmw.nl.