Categorieën
Geen categorie

NIC officieel van start

NIC officieel van start

Het Nederlands Implementatie Collectief (NIC), het landelijk netwerk dat het implementatievermogen van zorg, preventie en welzijn moet gaan vergroten, is vandaag officieel van start gegaan. Bij de opening van het online European Implementation Event (EIE2021), dat dit jaar vanuit Nederland werd gehost, heeft secretaris-generaal Erik Gerritsen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het NIC gelanceerd.

Implementatie-expertise versnipperd, maar onmisbaar

Implementatiekennis- en expertise in Nederland is momenteel versnipperd en beperkt toegankelijk, terwijl het een onmisbaar middel is voor zorgvernieuwing. De kennis op dit terrein is onvoldoende zichtbaar en ervaringen worden nog onvoldoende uitgewisseld. Dit was voor het ministerie van VWS aanleiding om ZonMw in 2020 een verkenning te laten uitvoeren naar de behoefte aan en haalbaarheid van een Nederlands Implementatie Collectief (NIC).

Dynamisch lerend implementatienetwerk

Het NIC wil de komende jaren groeien als breed gedragen, dynamisch lerend implementatienetwerk, dat het implementatievermogen vergroot van zorg, preventie en welzijn, voor zowel praktijk, beleid, onderwijs als onderzoek. Zodat bewezen interventies en innovaties sneller en beter ingebed raken in het dagelijkse werk. Dit doet het NIC door het samenbrengen, ontwikkelen en benutten van implementatiekennis en -kunde op het gebied van Onderzoek, Opleiding & training, Methoden & tools, Intervisie & netwerken.

Doe mee

Lid worden van het netwerk, inschrijven voor de nieuwsbrief en meer lezen over de missie, partners, verkenning en een handige onepager kan via de website van het Nederlands Implementatie Collectief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *