Categorieën
Geen categorie

NIC verkenning – Eerste resultaten

NIC verkenning – Eerste resultaten

In de zomer is, als onderdeel van de NIC verkenning, een vragenlijst verstuurd om meer zicht te krijgen op welke onderdelen het NIC zich moet richten, hoe dat georganiseerd moet worden en wie daaraan actief wil deelnemen.

Een brede groep van 230 professionals in Nederland uit diverse sectoren hebben de vragenlijst ingevuld. Driekwart van deze professionals beschouwen implementeren als een hoofdactiviteit binnen hun functie. Een meerderheid (72%) wil dat implementatie een professie wordt.

Er is daarbij grote behoefte aan meer kennis over verandermanagement, implementatietheorieën, actuele innovatie-ontwikkelingen en het delen van ervaringsverhalen. Veel deelnemers hebben aangegeven nog niet aangesloten te zijn bij een implementatienetwerk.  

Bij tweederde van deze groep is er interesse  om een actieve bijdrage te leveren aan het NIC in de vorm van het organiseren van bijeenkomsten of deelname aan de verschillende werkgroepen. De input vanuit de vragenlijst wordt door de verschillende werkgroepen geanalyseerd en gepresenteerd in verschillende online focusgroepbijeenkomsten dit najaar. Mocht je hebben aangegeven te willen deelnemen, dan ontvang je binnenkort een uitnodiging voor deze online focusgroepbijeenkomsten.  

Onze vragenlijst blijft beschikbaar!  De link naar de vragenlijst is: https://nl.surveymonkey.com/r/D5GGGKF. Hier kan je niet alleen je mening met ons delen, maar ook lid worden van het NIC en de werkgroepen. Moch je nog mensen in je netwerk kennen die ook geinteresseerd zijn in het NIC, kan je de vragenlijst bij hen onder de aandacht brengen(?).  

Tweede deel vragenlijst ‘inzicht in het werk van implementatiespecialisten’

Binnenkort wordt een tweede deel van de vragenlijst aan alle geïnteresseerde personen toegestuurd. We willen met deze vragenlijst meer inzicht krijgen in waar implementatiespecialisten werken, wat zij doen en hun tijdsinvestering daarin. Dit moet een visuele weergave opleveren van de relaties die implementatiespecialisten hebben met anderen om kennis te delen en samen op te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *