European Implementation Collaborative: ledenvergadering en bestuursverkiezing op 25 oktober Luc Abeelen 13 oktober 2023

European Implementation Collaborative: ledenvergadering en bestuursverkiezing op 25 oktober

Blog

Het European Implementation Collaborative (EIC) wil bouwen aan een onderling verbonden Europese gemeenschap van zorgprofessionals, onderzoekers en beleidsmakers. Tijdens de aanstaande ledenvergadering is er een bestuursverkiezing, waarvoor NIC-stuurgroeplid Barbara van der Linden kandidaat is.

Het EIC wil via moderne implementatievaardigheden en -expertise de levenskwaliteit van iedereen vooruit helpen. Zo organiseert het EIC tweejaarlijks het European Implementation Event (EIE). Op 25 oktober 2023 vindt online de EIC algemene ledenvergadering plaats, en ook de verkiezing van het bestuur, waaraan alle leden kunnen deelnemen.

Lidmaatschap van het EIC is gratis; daarmee sluit je je aan bij een krachtig netwerk en ondersteun je zowel EIC als EIE. Daarnaast kun je bij de ledenvergadering helpen om NIC-stuurgroeplid en huidig EIC-bestuurslid Barbara van der Linden te herkiezen. Barbara: ‘Namens het NIC ben ik al 3 jaar bestuurslid en ga nu op voor herverkiezing. Ik wil me nog een termijn inzetten voor de vereniging en onze Nederlandse denkwijzen en ideeën inbrengen. We hebben veel te brengen maar ook te halen door de Europese afstemming!’

Voor 7 functies binnen het EIC-bestuur zijn er 8 kandidaten voor de periode 2023-2026; Barbara is de enige Nederlandse kandidaat.

Naast de bestuursverkiezing is er een interessante presentatie: Dr Ties Hoomans, Research Consultant bij het Care Policy and Evaluation Centre (CPEC), zal spreken over economische aspecten van implementatiewetenschap.

De ledenvergadering

De online bijeenkomst vind plaats op 25 oktober vanaf 16.00 uur. Details over de bijeenkomst en de agenda zijn inmiddels beschikbaar, net als meer informatie over EIC activiteiten en het financieel jaarrapport 2022-2023.

Via deze link is aanmelden voor de EIC algemene ledenvergadering mogelijk.